Släktforskning

Släktdatas logo

För senaste nytt, följ Släktdata på Twitter


Vad vi vill

Släktdata är en ideell förening som har som huvudmål att göra så många avskrivna eller indexerade kyrkböcker som möjligt fritt tillgängliga för släktforskning.

Vi hjälper föreningar och enskilda personer med råd för registrering och gör resultatet fritt sökbart och tillgängligt för släktforskning gratis direkt på Internet.


Gratis sökbar databas för släktforskning

Släktdatas databas är en stor hjälp för att släktforska på Internet. Kontrollera alltid de uppgifter du hittar mot originalkällan. Din forskning blir aldrig starkare än sin svagaste länk. Originalkällan innhåller ofta också ytterligare uppgifter.

Här är några länkar där det finns tjänster (i huvudsak betaltjänster) som kan användas för att styrka hypoteserna i din släktforskning: Ancestry (äger Genline), Arkiv Digital, GenLine eller SVAR

Andra fritt sökbara databaser på nätet:
DDSS Demografisk Databas Södra Sverige
Folkräkningen 1890 för Västerbottens, Norrbottens, Jämtlands, Västernorrlands samt Värmlands län
FamilySearch som nu börjar få ganska mycket sökbar svensk information

KontaktSök gravplatser

5 jun 2007

Uppdat: 10 apr 2012

Till nytta för släktforskningen så har flera kyrkogårdsförvaltningar börjat erbjuda möjligheter att söka gravsatta personer mm på sina webbplatser. Nedan finns länkar till de vi känner till nu. Är det någon som känner till fler så är vi tacksamma för tips.

Stockholm

Sök begravda:
hittagraven.stockholm.se

Göteborg

Sök på gravsatta i Göteborg
Direkt till sökformuläret:
graven.gbg.svenskakyrkan.se (länk ändrad 2012-04-10)
Huvudsida:
www.svenskakyrkan.se/goteborg/kgf/

Sök på fler platser

www.finngraven.se Denna tjänst erbjuds gratis av Agrando AB som är ett företag som verkar inom Svenska Kyrkan och erbjuder administrativa tjänster och produkter

Svenska Gravar ger allmänhet och andra intressenter kostnadsfri tillgång till att söka i databaser med information om gravar och gravsatta på ett stort antal kyrkogårdar runt om i landet. Förutom sökfunktionen finns det också möjlighet att ibland se en kartbild. Denna tjänst erbjuds av Eniac Data AB.

Landskrona (Se Svenska Gravar ovan)

Tavelsjö

Många som ligger begravda här kommer från själva Tavelsjö och byar i närheten som Signhildsbäck, Långviken, Trehörningen, Varmvattnet, Kvarnsvedjan, Sjömellantjälen, Västernäs, Norrby, Rödåsel, Kroksjö och Mickelsträsk.Tavelsjö gamla kyrkogård är inventerad av Tavelsjö Hembygdsförening.

www.tavelsjohembygdsforening.se/gamlakyrkogarden/

 

Utomlands (mest USA och Canada) och berömda personer

www.findagrave.com

Gravsten-Sök

Databasen Gravsten-Sök är resultatet av ett stort antal frivilliga personers arbete. De har deltagit i den landsomfattande inventering av äldre gravvårdar som pågått sedan 1979, först under ledning av föreningen Genealogisk Ungdom och från 1987 av Sveriges Släktforskarförbund.

Gravsten-Sök

Gravstenar i Finland

För den som söker gravstenar har Genealogiska samfundet i Finland en sida med gravstenar i Finland. På förstasidan finns en möjlighet till sökning på efternamn och förnamn. Namnordningen är län och församling.

Gravstenar i Finland

Notisen är arkiverad på denna permalänk.

Detta är en notis ur Släktdatas arkiv.

"Powered by" Disqus

Aktuellt

Fridrich August Rex

August Friedrichs Rex Meritlista - Viktiga bidrag till 1700-talets Västsvenska byggnadshistoria

Nya transkriberingar 12 augusti 2012 (volym 2a och b)Cookie-lagen

Ja, vi använder cookies!
Mer information här.

Lägger denna länk på prominent plats med anledning av ny lag från 1 juli 2011. Har uppdaterat texten med information för lagstiftarna.


Släktdatarötter

Vår portalsida hos nättidningen Rötter