Släktforskning

Släktdatas logo

För senaste nytt, följ Släktdata på Twitter


Vad vi vill

Släktdata är en ideell förening som har som huvudmål att göra så många avskrivna eller indexerade kyrkböcker som möjligt fritt tillgängliga för släktforskning.

Vi hjälper föreningar och enskilda personer med råd för registrering och gör resultatet fritt sökbart och tillgängligt för släktforskning gratis direkt på Internet.


Gratis sökbar databas för släktforskning

Släktdatas databas är en stor hjälp för att släktforska på Internet. Kontrollera alltid de uppgifter du hittar mot originalkällan. Din forskning blir aldrig starkare än sin svagaste länk. Originalkällan innhåller ofta också ytterligare uppgifter.

Här är några länkar där det finns tjänster (i huvudsak betaltjänster) som kan användas för att styrka hypoteserna i din släktforskning: Ancestry (äger Genline), Arkiv Digital, GenLine eller SVAR

Andra fritt sökbara databaser på nätet:
DDSS Demografisk Databas Södra Sverige
Folkräkningen 1890 för Västerbottens, Norrbottens, Jämtlands, Västernorrlands samt Värmlands län
FamilySearch som nu börjar få ganska mycket sökbar svensk information

KontaktDomböcker och bouppteckningar

14 sep 2007

Vill du få fler uppgifter om dina anor än bara namn och årtal? Då kan domböcker och bouppteckningar vara till stor hjälp. Många drar sig kanske för att börja leta i dessa böcker för att det verkar svårt. Då finns det en mycket bra webbplats, domboksforskning.se, en startunkt för alla som vill komma igång med forskning i domböcker och bouppteckningar. Inriktningen för webbplatsen är att vara en startportal för alla som vill forska i domböcker och bouppteckningar. Marita Persson ansvarar för webbplatsen och har också skrivit flera artiklar, om t.ex. var man hittar domböckerna samt påbörjat ett dombokslexikon. Under avdelningen lagar kan man t.ex. hitta information om hur och när myndighetsåldern har ändrats ändrats och vilka äktenskapshinder som funnits de senaste 400 åren. Utöver detta finns en mycket stor mängd länkar till andra hemsidor om domboksforskning och närliggande ämnen.

Notisen är arkiverad på denna permalänk.

Detta är en notis ur Släktdatas arkiv.

"Powered by" Disqus

Aktuellt

Fridrich August Rex

August Friedrichs Rex Meritlista - Viktiga bidrag till 1700-talets Västsvenska byggnadshistoria

Nya transkriberingar 12 augusti 2012 (volym 2a och b)Cookie-lagen

Ja, vi använder cookies!
Mer information här.

Lägger denna länk på prominent plats med anledning av ny lag från 1 juli 2011. Har uppdaterat texten med information för lagstiftarna.


Släktdatarötter

Vår portalsida hos nättidningen Rötter