Släktforskning

Släktdatas logo

För senaste nytt, följ Släktdata på Twitter


Vad vi vill

Släktdata är en ideell förening som har som huvudmål att göra så många avskrivna eller indexerade kyrkböcker som möjligt fritt tillgängliga för släktforskning.

Vi hjälper föreningar och enskilda personer med råd för registrering och gör resultatet fritt sökbart och tillgängligt för släktforskning gratis direkt på Internet.


Gratis sökbar databas för släktforskning

Släktdatas databas är en stor hjälp för att släktforska på Internet. Kontrollera alltid de uppgifter du hittar mot originalkällan. Din forskning blir aldrig starkare än sin svagaste länk. Originalkällan innhåller ofta också ytterligare uppgifter.

Här är några länkar där det finns tjänster (i huvudsak betaltjänster) som kan användas för att styrka hypoteserna i din släktforskning: Ancestry (äger Genline), Arkiv Digital, GenLine eller SVAR

Andra fritt sökbara databaser på nätet:
DDSS Demografisk Databas Södra Sverige
Folkräkningen 1890 för Västerbottens, Norrbottens, Jämtlands, Västernorrlands samt Värmlands län
FamilySearch som nu börjar få ganska mycket sökbar svensk information

KontaktSläktforskardagarna i Norrköping 2011

1 jul 2011


Louis De Geer Kongresshall, foto: Gamle Swartzen

Ett 60-tal utställare och ett 20-tal intressanta föredrag väntar den som kommer till Släktforskardagarna i Norrköping lördagen den 27 och söndagen den 28 augusti 2011. Bland föredragshållarna märks Kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, Christopher O´Regan, Bodil Jönsson, Elisabeth Reuterswärd, Ted Rosvall.

Bland rubrikerna på föredragen kan nämnas: "Släktforska med Ancestry.se, Släktforskning på Island, Fader okänd, Hur släktforskar man med kartans hjälp, En lång resa med släkten Strindberg, Släktforskning i Australien och Nya Zeeland, Svenskön S:t Barthélemy, Stadsarkivet och släktforskarna, Källhänvisning i släktforskningen, Foton och föremålen berättar, Holmen - en resa i fyra sekler, Garpar, gipskatter och svartskallar - invandrarna som byggde Sverige, Mindre kända källor i släktforskningen, Svenska släktkalendern 125 år, Historien om släkten Swartz, Människor mot strömmen, När historien flyttar sig - att bli gammal i en ny tid, Svenskheten - en uppfinning, Kulturarv Östergötland.

Vi i Föreningen Släktdata har naturligtvis en monter här, dit Du kan vända Dig för att få hjälp. Vi visar också på hur man kan leta sina anor i Släktdatas sökbara register.

Mer information om programmet för årets Släktforskardagar finner Du på www.sfd2011.se.

/Lennart Larsson

Notisen är arkiverad på denna permalänk.

Detta är en notis ur Släktdatas arkiv.

"Powered by" Disqus

Aktuellt

Fridrich August Rex

August Friedrichs Rex Meritlista - Viktiga bidrag till 1700-talets Västsvenska byggnadshistoria

Nya transkriberingar 12 augusti 2012 (volym 2a och b)Cookie-lagen

Ja, vi använder cookies!
Mer information här.

Lägger denna länk på prominent plats med anledning av ny lag från 1 juli 2011. Har uppdaterat texten med information för lagstiftarna.


Släktdatarötter

Vår portalsida hos nättidningen Rötter